Balkoner minder os om hele jordens skønne rytme

9. maj 2014

Det er godt til hovedet at have en altan (foto minaltan.dk)

Det er godt til hovedet at have en altan (foto minaltan.dk)

Balkoner verden rundt er klassiske stykker kunstværk. Det er som om, at der bliver tilført lidt mere stemning og hygge til en by, når det er, at der hænger balkoner ud fra bygningernes høje mure. Fra balkoner kan folk se deres nærmiljø og komme til at være en aktiv del af det, selv når de er passive. Steder med balkoner er ofte mere imødekommende, sociale og afslappede. Ser man bare på syden og alle de smukke balkoner, der kan findes i bybilledet, vil man blive overbevist om den beroligende effekt, som balkoner har på mennesker. Balkoner får mennesker til at leve, forstå og betragte. Med balkoner er der afslapning, hjem – men også en udadvendt aktivitet og et ikke hjemligt miljø. Balkoner er altså fremragende til at forbinde hjem med by, og by med hjem. Det er som om, at det sociale fylder lidt mere, når man har balkoner i bybilledet.

Afslappende

At stå og begtragte det nære bymiljø fra sin balkon må være noget af det hyggeligste og mest afslappende, man kan gøre, når man kommer hjem. Når man står ved balkoner, er man helt rolig. For man er jo bare hjemme, men samtidig føler man sig ikke alene. Balkoner har nemlig åbnet op en anden side af tilværelsen, som man ikke skal glemme.

Åbner op for det indadvendte

Er man en karakter, der godt kan have sine indadvendte tidspunkter, kan balkoner være gode i hjemmet. Med balkoner glemmer man aldrig, at man i sidste ende aldrig er helt alene. Der er altid nogle smukke, betryggende lyde at lytte til, når døren til balkonen står åben, sommersolen kigger ind, og bilerne summer udenfor. Balkoner er betryggende instrumenter, der ikke kun åbner hjemmet, men også mennesker op for livet.

Leder i stedet efter en altan? så se her:

Altan er noget, du må benytte dig af til sommer

Tags: , , ,

2 Comments

  1. […] Balkoner minder os om hele jordens skønne rytme […]

  2. […] Balkoner minder os om hele jordens skønne rytme […]

Leave a Comment