Behageligt med en skammel

3. december 2015

skammel (foto: traevarer.dk)

skammel (foto: traevarer.dk)

Det er noget af det første, vi lærer. Tag benene ned fra bordet. Så vi gør det aldrig, lydige som vi er mod fortidens indoktrinering. Det er også en dårlig vane, der spreder snavs og i det hele taget er noget uhygiejnisk. Men der findes en undtagelse, som der gør med alle livets regler. Undtagelsen er en skammel. Man må nemlig gerne slå benene op på en skammel, også uden at mors gamle diktum skal hjemsøge én. Udover at det er en dejlig fornemmelse at sætte sig ned efter en lang dag og slå benene op foran fjernsynet eller med en god bog i skødet, så er en skammel praktisk samt en æstetisk attribut til indretningen.

Skammel er fin

Man kan finde mange fine skamler, især er en skammel lavet af træ en altoverskyggende klassiker. Man kan få sin skammel i lyst bøgetræ eller lavet af mørkere og varmt kirsebærtræ. Der findes et væld af øvrige sorter, man kan forelske sig i. Hvis man ikke vil have trælooket, kan man få sin skammel malet eller selv male den i den farve, man ønsker den skal have. Desuden kan man betrække sin skammel med stof og indlæg, så den får et blødere sæde. Hvis man ikke orker det og ej heller vil betale andre for det, kan man nøjes med at lægge en fin pyntepude ovenpå sin skammel.

Skammel er praktisk

En skammel er desuden praktisk at have stående, når man får mange gæster og alle ledige stole er taget. I det tilfælde kan man nemlig bruge sin skammel som en ekstra siddeplads, så den pågældende gæst ikke skal stå op, sidde på gulvet eller i skødet på en af de andre gæster. Det er dejligt med den type møbler, der ikke fylder meget og alligevel kan bruges i mange henseender.

Find en flot skammel her
Læs mere i disse indlæg:

En god madras er essentiel for en god nats søvn

Altan er noget, du må benytte dig af til sommer

Tags: , , ,

2 Comments

  1. […] Behageligt med en skammel […]

  2. […] Behageligt med en skammel […]

Leave a Comment