En kugleramme brugte man til at tælle med

22. september 2016

Lær nemt at tælle og holde styr på tingene med en kugleramme (foto: traevarer.dk)

Lær nemt at tælle og holde styr på tingene med en kugleramme (foto: traevarer.dk)

Vi lærer alle sammen at tælle og regne i skolen. Det gør vi fordi at det er helt basal viden og hertil forståelse af vores verden samt samfund. De fleste af os lærer som sagt hertil, at tælle og regne i skolen. Dette gør vi blandt andet i matematiktimerne. Her er det ofte en matematiklære som skal lære os fiduserne ved, at lære at regne samt tælle. Det er matematiklæren som lærer os at forstå hvad tal er og hvordan de hænger sammen. I gamle dage var det dog ikke matematiklæren, som lærte os at lægge sammen. I gamle dag var det en lærd mand – eksempelvis en filosof – som lærte folk at forstå tal. Her er vi helt tilbage i oldtiden.

 

Find trævarer i høj kvalitet

Hertil brugte man også en bestemt type redskab til, at lægge sammen og trække fra. Sådan et redskab hed og hedder i dag stadigvæk en kugleramme. En kugleramme er en ramme, hvor der er kugler på. Kuglerne hænger hertil på en snor eller på en pind af træ lige efter hinanden. Her ligger de ved siden af hinanden og her kan man tage kuglerne fra hinanden. På den måde fungerer kuglerne som tal, som man hertil kan tage fra hinanden. På den måde kan man illustrere at man kan trække tal fra hinanden eller lægge tal til hinanden. En kuglerammer er altså en måde, hvorpå man rigtig kan illustrere over for hinanden, hvordan tal fungerer og hvordan man lægger tal fra eller til hinanden.

 

En kuglerammer er en sjov måde at lære at tælle på

Hertil vil en kugleramme være en rigtig fin måde, at lære dine børn at forstå regning. Dette kunne eksempelvis gælde for børn, som gik i børnehaven og som skulle lære at forstå hvordan lægger tal fra eller til hinanden. En kuglerammer er altså en rigtig gammel ting og et rigtig gammelt stykke værktøj. Men det er dog stadigvæk et stykke værktøj, som man kan bruge hensigtsmæssigt den dag i dag.

 

Se et stort udvalg af kugleramme her: www.traevarer.dk

 

Læs mere:

Læs om, hvornår dit barn skal skifte til juniorseng

Reoler er for alle – både børn, unge og gamle

Tags: , , , , ,

Leave a Comment